Svätý Anton Manor

A Svätý Anton-kastély, más néven Antol-kastély vagy Koháriovský-kastély, egy kastély, amely egy erdő felén található Svätý Anton faluban, nem messze Besztercebányától. Kivételes hely, értékes gyűjteményekkel a világ minden tájáról, megőrzött belső terekkel, bútorokkal, eredeti tapétákkal és festményekkel, egyszóval számos felbecsülhetetlen értékű tárggyal, amelyekhez gazdag, nem csak regionális jelentőségű történelem kapcsolódik.

TÖRTÉNELEM

A kastély első említései a 15. századból származnak, amikor Svätý Anton falu a Kozovec testvérek tulajdonában volt. Abban az időben ez a hatalmas kastély csak egy kis erődített vár volt, mivel 1415-ben említik. A 16. század második felében a várat az olasz építőmester, Giulio Ferrari építette át erődítménnyé, amikor a Szlovákiát fenyegető török támadások veszélye kezdett megnyilvánulni. A vár volt az, amely Besztercebányát megvédte a délről érkező török támadásoktól. Az erődítményből megmaradt egy bástya. 1744-ben a Kohárjov család egyik tagja a régebbi kastély helyén egy késő barokk stílusú, egyemeletes, kétszárnyú, L alakú kastélyt építtetett. Néhány évvel később a kastélyhoz még két szárnyat építettek hozzá, így a kastély téglalap alakú lett, egymással szemben lévő udvarral.

A Svätý Anton-kastély 1985 óta nemzeti kulturális műemlékként van nyilvántartva és látogatható.

SVÄTÝ ANTON KASTÉLY ÉS MÚZEUM

A Svätý Anton községben található kastélyban található múzeum méltán tartozik Szlovákia legjobbjai közé. Ez egy viszonylag jól megőrzött késő barokk-klasszicista kastély, amelyhez egy nagy angolpark is tartozik. A Koháry és a Coburg családok elválaszthatatlanul hozzátartoznak a kastély történetéhez. Ennek a két családnak köszönhető, hogy megcsodálhatjuk a művészettörténeti kiállítást, amely életmódjukat, ízlésüket és hobbijaikat tükrözi. A kúria belsejében eredeti bútorok, festmények és termékek találhatók, amelyek az egykori tulajdonosok gazdagságáról és jó ízléséről tanúskodnak. A bútorok között olyan ékszerek is érdekesek lehetnek, mint az arany trón, amely Mária Terézia 24 karátos arannyal aranyozott nászajándéka, és amelyet Marie Antoinette-nek (Franciaország királynőjének) ajánlottak.

Cím: Svätý Anton 291, 969 72 Svätý Anton

További információkért: http://msa.sk/

ESKÜVŐK A MÚZEUMBAN ST. ANTONBAN

Egy különleges és gyönyörű hely megérdemel egy olyan különleges eseményt, mint egy esküvő. A kastélyban egy 30 fő befogadására alkalmas szertartási vagy esküvői terem áll rendelkezésre esküvők lebonyolítására.

Az esküvő megszervezéséhez mindenekelőtt kapcsolatba kell lépni Svätý Anton község anyakönyvi hivatalával, amelynek irányításával a szertartás lebonyolításra kerül. Ők minden szükséges információval ellátják Önt. Az önkormányzati hivatal közvetlenül tájékoztatja Önt a szabad időpontokról és az összes feltételről.

Az esküvők a házasságkötő teremben zajlanak, de a kastély udvara is kedvelt helyszín az esküvők számára a szép időjárás és különösen a meleg hónapok miatt. A kastélyban nincs lehetőség fogadásra és táncra, de a park területén szervezhetnek étkezést, ami csodálatos hely az ifjú pár klasszikus parki fotóihoz.

A FORGALOM A VÁRKÁPOLNÁBAN

For those in favour of a church wedding, there is also the option of a wedding in the Castle Chapel. There is space for approximately 40 wedding guests. In order to plan a wedding in the chapel, it is necessary to communicate with the pastor directly from the village of St. Anton.

The website of the Chateau, Svätý Anton Museum: www.msa.sk
The registry office of the village of Svätý Anton: www.svatyanton.sk/obecnyurad/matricny-urad

ESEMÉNYEK

Szent Hubertus Fesztivál

A Svätý Anton Múzeum mindig augusztus végén vagy szeptember elején 2 hétvégi napon keresztül országos vadászfesztivált valósít meg. A Szent Hubertus Napok lehetőséget nyújtanak a vadászok és nem vadászok baráti összejövetelére Szlovákia egész területéről vagy külföldről.

Az esemény hivatalos honlapja: www.msa.sk/podujatia